מצרכים
6 ביצים L בטמפ' החדר
1 וחצי כוסות סוכר
קורט מלח
3 כוסות קמח
4 כפיות גדושות אבקת אפייה
1/4 כוס קקאו
1/4 כוס שוקולית
1 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
לעוגת וניל
מורידים את הקקאו והשוקולית , מוסיפים לביצים כפית מחית וניל / תמצית וניל / 2 חבילות סוכר וניל ומרידים מכמות המים - במקום 2 כוסות מים שמים כוס וחצי מים.
סירופ להרטבת העוגה
שמים בסיר כוס סוכר וכוס מים ומרתיחים עד שהסוכר נמס
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר מערבלים במהירות גבוהה את הביצים , הסוכר והמלח 10 דק' לקבלת בלילה תפוחה ובהירה .
2. במקביל מכינים 2 קערות :
קערה אחת- קמח ואבקת אפייה
קערה שנייה - קקאו, שוקולית , מים ושמן ( מערבבים )
3. לאחר 10 דק' הקצפה של הביצים , מורידים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים באיטיות את התערובת הקקאו, שוקולית , מים ושמן . לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח וממשיכים בערבוב איטי עד שהקמח נטמע בתערובת .
4. לאחר הוספת הקמח חשוב! לא יותר מידי !
אחרת המסה נופלת והעוגה יוצאת נמוכה ודחוסה.
5. לאחר שהתערובת אחידה, מוזגים לרינג משומן ומרופד (בנייר כסף ונייר אפיה ) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות טורבו כ-40 דק' , עד שהקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.
6 ביצים L בטמפ' החדר
1 וחצי כוסות סוכר
קורט מלח
3 כוסות קמח
4 כפיות גדושות אבקת אפייה
1/4 כוס קקאו
1/4 כוס שוקולית
1 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
לעוגת וניל
מורידים את הקקאו והשוקולית , מוסיפים לביצים כפית מחית וניל / תמצית וניל / 2 חבילות סוכר וניל ומרידים מכמות המים - במקום 2 כוסות מים שמים כוס וחצי מים.
סירופ להרטבת העוגה
שמים בסיר כוס סוכר וכוס מים ומרתיחים עד שהסוכר נמס
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר מערבלים במהירות גבוהה את הביצים , הסוכר והמלח 10 דק' לקבלת בלילה תפוחה ובהירה .
2. במקביל מכינים 2 קערות :
קערה אחת- קמח ואבקת אפייה
קערה שנייה - קקאו, שוקולית , מים ושמן ( מערבבים )
3. לאחר 10 דק' הקצפה של הביצים , מורידים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים באיטיות את התערובת הקקאו, שוקולית , מים ושמן . לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח וממשיכים בערבוב איטי עד שהקמח נטמע בתערובת .
4. לאחר הוספת הקמח חשוב! לא יותר מידי !
אחרת המסה נופלת והעוגה יוצאת נמוכה ודחוסה.
5. לאחר שהתערובת אחידה, מוזגים לרינג משומן ומרופד (בנייר כסף ונייר אפיה ) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות טורבו כ-40 דק' , עד שהקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.
מתכון לעוגה גבוהה ( מתאים לעוגות מעוצבות) הכוסות במתכון הן כוסות מדידה , כפית רגילה.
רינג קוטר 20 גובה 10
מחלקים את הבלילה ל-2 רינגים ולאחר האפיה חוצרים כול עוגה ל-2 ( סה"כ מתקבלות 4 שכבות עוגה
אהבתם ?
עכשיו זה הזמן לרוץ למטבח ולהכין את המתכון המושלם הזה
רינג קוטר 20 גובה 10
מחלקים את הבלילה ל-2 רינגים ולאחר האפיה חוצרים כול עוגה ל-2 ( סה"כ מתקבלות 4 שכבות עוגה
אהבתם ?
עכשיו זה הזמן לרוץ למטבח ולהכין את המתכון המושלם הזה